София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цяла нощ разпитват барикадиралия се в дома си мъж

Вероятно е страдал от биполярно разстройство и шизофрения

пропускане
5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Цяла нощ продължи разпитът на 57-годишния мъж, който в събота се барикадира в дома си в столичния квартал „Овча купел”. Той беше обезоръжен малко след 19 часа в неделя, когато отряд „Кобра” нахлу в апартамента му.

Преди това преговорите с психолози продължиха повече от 20 часа. Мъжът бе прегледан от екип на Спешна помощ. При прегледа той е бил спокоен и уравновесен и не се е наложило да бъде хоспитализиран, съобщават властите. Очаква се с прокурорска мярка да бъде отведен в психиатрично заведение.

В момента ситуацията е спокойна. Въпреки това има полицейски служители, районът продължава да е отцепен. Барикадираният мъж е живеел на последния етаж на блок 6 на столичния квартал „Овча Купел”. Хората са чули няколко няколко изстрела в събота вечерта.

Mъжът вероятно е страдал от биполярно разстройство и шизофрения, лежал е и в психиатрия. Към момента той не е хоспитализиран. Днес предстои да бъде направена експертиза. Ако се докаже, че той може да носи отговорност, ще му бъде повдигнато обвинение за заплаха за убийство.