София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦИПРАС С НОВА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ

БИВШИЯТ ГРЪЦКИ ПРЕМИЕР ОБЕЩАВА ЗАСИЛВАНЕ НА СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА

9 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Бившият гръцки премиер Алексис Ципрас представи нова предизборна програма на коалицията на радикалната левица СИРИЗА. Декларацията беше направена в неделя в Солун, където преди година също беше представена програмата на крайнолявата партия.

Някои от мерките, които програмата предвижда, са за възстановяване на ликвидността и модернизация на институционалната рамка за инвестиции. Той също обеща засилване на социалната държава, чрез справянето с хуманитарната криза, и водене на активна политика за намаляване на безработицата, както и демократични реформи в образованието. Ципрас заяви, че възнамерява да затегне санкциите за укриване на доходи, като предложи санкциите да стигат до абсолютна конфискация на всички доходи и имущество без доказано право на собственост.

Припомняме, че на 20 август Ципрас обяви оставката си, след като част от депутатите от СИРИЗА отказаха да подкрепят политиката на правителството, която противоречи на предизборните заявления.