Гледай
на живо

CNN: Пловдив е сред топ 19 туристически дестинации

Телевизията представи най-добрите места за посещение през 2019 година

CNN: Пловдив е сред топ 19 туристически дестинации Независимо дали искате да се отпуснете на плаж в Карибите, да походите по най-известния каньон в све... thumbnail text

Независимо дали искате да се отпуснете на плаж в Карибите, да походите по най-известния каньон в света, да изследвате древни руини, да ядете световноизвестна кухня или да научите повече на исторически значими места тази година, CNN Travel има точното място за вас. Най-голямата американска телевизия постави Пловдив сред 19-те най-добри места за посещение през 2019 г. Сред другите препоръки за пътешествия са Крайстчърч (Нова Зенландия), Египет, Фукуока (Япония), Гана, Гранд Каньон (САЩ), Хаваите, Яфа (Израел), Керала (Индия), Лихтенщайн, Лима (Перу), Ню Йорк, Оаксака (Мексико), Оман, Ваймар (Германия).

Някои от местата в класацията са се възродили след претърпени природни бедствия, които са ударили местната икономика.  Подобен е случаят с Крайстчърч, който бе почти изравнен със земята след земетресението през 2011 година, взело 185 жертви. Сега градът е реконструиран изцяло.

Остров Хавай също бе опустошен от вулканичното изригване на Килауеа през май 2018 година, но днес отново посреща туристите в рая.

Пловдив Си Ен Ен представя с известните римските руини. „Градът навремето е бил и владян от гърци и османци. На кръстопътя между изтока и запада тук се смесват културни влияния, открояващи се в забележителности като 600-годишната Джумая джамия и османската Чифте баня от 16. век, в която сега са изложени експонати на модерното изкуство“, посочва CNN.

През летните месеци калдъръмените улици на Пловдив се превръщат в оживена фестивална сцена. През юни и юли фестивалът Opera Open е в разгара си и посетителите могат да хванат оперните спектакли в невероятния Античен театър на града. В хипстърския квартал Капана се провежда Капана Фест, който предлага културни развлечения през лятото и есента. Разхождайки се из Kapaна, ще попаднете на занаятчийски ателиета, нощни клубове и много други места, където да се потопите в бохемска, спокойна атмосфера, се казва в публикацията.

CNN съветва туристите да не пропускат Римския стадион, построен в чест на император Адриан през 2. век сл. Хр., и Форума, където някога е бил разположен административният център на Пловдив. Най-забележителен от древните реликви е Античният театър, който е възстановен в средата на 20. век и е идеалното място за гледане на едно-две представления.