Гледай
на живо

Цвета Караянчева: Когато трябва, ще бъда твърда

Новият председател на Парламента, смята че Главчев е постъпил държавнически

Цвета Караянчева: Когато трябва, ще бъда твърда Новият председател на Народното събрание - Цвета Караянчева, наследи поста от Димитър Главчев, което... thumbnail text

Новият председател на Народното събрание - Цвета Караянчева, наследи поста от Димитър Главчев, което я прави втората жена-председател на парламента. Пред „Събуди се“ тя коментира, че Димитър Главчев е постъпил държавнически с оставката си.

„Заемането на тази позиция беше предшествано от много скандали. Подкрепям решението на Димитър Главчев, защото той постъпи държавнически. Въпреки това не исках да го прави. Той е добър председател, има необходимите качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче беше доста сложна”, коментира Караянчева.

Новият председател на парламента сподели, че се страхува от новия пост, защото всичко се е случило много бързо. Тя допълни, че от самото начало на това Народно събрание има много напрежение и личностни нападки. „Понякога дори се използва хамалски език. Затова сме виновни и ние като ръководство, и народните представители. Трябва да намерим добрия тон и да направим така, че да спорим за политики”, смята Цвета Караянчева.

Тя бе категорична, че когато трябва, ще бъде твърда. „Надявам се понякога и хуморът да ми помага в залата и в тежки ситуации да успявам с шеги да ги преодолявам", допълни Караянчева.