Гледай
на живо

Цветан Цветанов напуска всички постове в ГЕРБ

Борисов благодари на Цветанов за свършената през годините работа

Цветан Цветанов напуска всички постове в ГЕРБ Цветан Цветанов напуска всички ръководни постове на ГЕРБ, информират от пресцентъра на партията. Дей... thumbnail text

Цветан Цветанов напуска всички ръководни постове на ГЕРБ, информират от пресцентъра на партията. Действията му са предприети след проведен разговор с Бойко Борисов. Оставката е депозирана и приета от премиера. 

Припомняме, че Цветанов загуби поста си Председател на парламентарната група на ГЕРБ и напусна парламента. 

До този момент той беше председател на предизборния щаб и заместник-председатела на управляващата партия. 

Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани. Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините, написа Цветанов във Фейсбук.