София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветан Цветанов напуска всички постове в ГЕРБ

Борисов благодари на Цветанов за свършената през годините работа

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Цветан Цветанов напуска всички ръководни постове на ГЕРБ, информират от пресцентъра на партията. Действията му са предприети след проведен разговор с Бойко Борисов. Оставката е депозирана и приета от премиера. 

Припомняме, че Цветанов загуби поста си Председател на парламентарната група на ГЕРБ и напусна парламента. 

До този момент той беше председател на предизборния щаб и заместник-председатела на управляващата партия. 

Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани. Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините, написа Цветанов във Фейсбук.