София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветан Цветанов: "Няма предпоставки за предсрочни избори, страната е стабилна"

"Имаме кворум в парламента", уточни дясната ръка на Бойко Борисов в НС

5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

 

Излизането на „Воля“ от парламента предизвика буря от въпроси от страна на медиите към управляващите.

Започнаха и политически залози – най-вече за това ще се стигне ли до политическа криза и съответно - до предсрочни избори, след като втора партия след БСП напуска Народното събрание.

Горещият коментар на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче поля ентусиастите на „предсрочката“ със студена вода.

 

Разбрах преди минути за тяхното решение /на „Воля“/, не съм имал възможност да разговарям. В по-късните часове ще обявят и своите мотиви. Разбира се, че ще се чуя с г-н Марешки, но доколкото знам, те в момента заседават.

За проблема за кворум в парламента, Цветанов коментира: „Имаме над 121 Обединени Патриоти и ГЕРБ. Няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори. Страната е стабилна“.

Дясната ръка на Бойко Борисов в НС поясни, че най-важното сега е да се подготвят предстоящите европейски избори, а след това – и местните.

На въпрос дали се обмисля да се внесе в пленарна зала въпросът за депутатските заплати, ако народните представители не са на работа, Цветанов отговори, че "искаме решението, което биха взели, да бъде най-доброто, затова се обмислят различни варианти".