София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветан Цветанов се срещна с докладчика на ЕП по Регламента за Европол Агустин Диас де Мера

Обсъдиха проекта за Програмен документ на Европол за периода 2018-2020 г.

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Напредъкът на България във всички сфери е видим за цяла Европа и безспорен принос за това има правителството на Бойко Борисов. Това заяви докладчикът на Европейския парламент за Регламента на Европол Агустин Диас де Мера по време на работна среща с председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Двамата разговаряха в Брюксел на заседанието на съвместната група за парламентарен контрол на дейността на Европол, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

По време на срещата Цветанов и испанският евродепутат обсъдиха проекта за Програмен документ на Европол за периода 2018-2020 г. Агустин Диас де Мера изпрати специални поздравления на премиера Бойко Борисов и припомни отличното сътрудничество по времето, когато Борисов е бил главен секретар на МВР, а той генерален директор на испанската полиция. „Оценката на Испания и испанските служби за сигурност за работата ни с Борисов и с вас като вицепремиер и министър на вътрешните работи винаги е била отлична. Радостен съм, че продължаваме да работим заедно“, каза Диас де Мера пред Цветанов.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ запозна евродепутата от ЕНП с политическата ситуация в България и последните законодателни инициативи на ГЕРБ и управляващото мнозинство в парламента. Двамата се обединиха около извода, че основните предизвикателства пред системата за сигурност в ЕС и Европол остават организираната престъпност, киберпрестъпността и охраната на външните граници на ЕС.