София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цветанов: Димитър Главчев остава депутат

Не се налагаше най-тежкото наказание на Нинова, смята Цветанов

6 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Димитър Главчев остава народен представител, той е качествен човек и полезен за парламентаризма, коментира пред бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Ние сме партия, която иска да намалява политическото напрежение, а не да го засилва. Оставката на Димитър Главчев беше изцяло личен акт”, посочи той. 

„В конкретното заседание надали се налагаше да има най-тежкото наказание – излизането на Нинова от парламентарно заседание. Емоцията и напрежението… Не е много лесно да председателстваш българския парламент, когато постоянно имаш някой, който създава дразги и се мъчи всячески да прави някаква провокации”, коментира Цветанов.   Той посочи, че обществото вярва на ГЕРБ, защото правят политики с видими резултати и изпълняват ангажиментите си.

„Корнелия Нинова са възприемаше като бъдещия министър-председател. Те (от левицата – б.ред. ) трябва да знаят, че никога няма да управляват, защото това не е партията, която е допринесла за развитието на страната, това е партията, която е участвала в разграбването на страната. В целия този преход от 28 години, какво добро се случи в управлението на БСП? Трябва да спрем с тези спекулации – че някога можем да управляваме с БСП”, каза още Цветанов.