София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цветанов искал оставката на Теменужка Петкова, за да купят негови хора ЧЕЗ

Това заяви в предаването "ЕвроДиков" главната редакторка на агенция "Пик"

5 годиниПолитика 31 Боряна Райчева

Цветан Цветанов искал оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, именно за може приближената му фирма "Еврохолд" да закупи българските активи на ЧЕЗ, това заяви в предаването "ЕвроДиков" главната редакторка на агенция "Пик" Звездомира Мастагаркова.
 
По думите на Мастагаркова по темата с сегашната покупка на електриечската компания има пълно затъмнение от страна на медии, близки и финансирани от фалиралия банкер Цветан Василев и Сорос.
 
"Вие си спомняте, когато тръгна сделката за продажбата на ЧЕЗ на Гинка Върбакова всички тези медии бълваха разследване след разследване. Сега защо нищо не се пише", попита  Мастагаркова.
 
Главната редакторка на "Пик" заяви още в агенцията им лично бившата заместник-шефка на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн е заявила, че е имало огромни проблеми с активите на "Еврохолд".
 
"Всеки път, когато тя е пращала доклади, които са неблагоприятни за "Еврохолд", тя е била натискана и проверявана от ДАНС и  от прокуратурата.", обясни Мастагаркова и допълни, че от другите им източници от Комисията  за финансов надзор ставало ясно, че този натиск е упражняван именно от Цветан Цветанов.