София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов: Не очакваме предсрочни избори

По думите му ГЕРБ ще се явят сами на изборите през 2019 г.

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Няма данни за предсрочни избори, въпреки виждането на опозицията в лицето на БСП и президента Румен Радев. Това заяви пред журналисти по-рано днес заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който беше на среща със симпатизанти на формацията във Варна.
 
"ГЕРБ има управленска програма, която изпълнява стриктно, включително за нарастването на минималната работна заплата.", посочи още Цветанов. Той допълни и  че позицията на партията му е, че работодателите в страната трябва да повишават доходите на служителите си.
 
Той даде и пример за работата на ГЕРБ в посока на поодбряването на състояниет ана части от населението. Посочи, че в резултат на проведената вчера среща с представители на малкия и среден бизнес в Поморие, вече е свалена от обществено обсъждане проектонаредбата на министерството на икономиката, свързана със земеделските производители и зареждането им с горива.
 
„Документът ще бъде представен отново за обсъждане, след като се направят нови работни групи и се намерят решения на проблемите.“, изтъкна Цветанов
 
Цветанов беше категориечн, че ГЕРБ ще спази тардицията си да се явява сама на избори и за предстоящия вот през 2019-та година.
 
"Това е форма на отговорност, ГЕРБ получава подкрепа, защото заставаме пред избирателите и никога не сме се крили зад някой друг", посочи Цветанов. 
 
За Варна и кандидата за кмет на партията, той  посочи, че развитието на града през последните години показва, че няма основания да се твърди, че Портних не се справя с поставените задачи. 
 
„ГЕРБ показа, че може да управляваме града по начин, който да отговаря не само на очакванията на жителите му, а и на всички, които го предпочитат като дестинация, посочи Цветанов.
 
Заместник-председателят на ГЕРБ беше попитан и за раземра на  коледните бонуси, които депутатите, ще си раздадат. Той обаче заяви, че никога не е чувал нищо по този въпрос и определи това като фалшива новина.