София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов: С конфронтация никой не е успял

Зам.-председателят на ГЕРБ не коментира Ангелкова и Георгиев

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

"С конфронтации никой не е успял, нито в живота, нито в политиката. Това заяви  пред журналисти на излизане от Централната избирателна комисия заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той беше дошъл рано тази сутрин в ЦИК да спазят партийна си традиция и да внесат първи документите си за регистрация на предстоящите европейски избори.
 
Цветанов отказа да вземе отношение по възникналия вчера скандал с министъра на туризма Николина Ангелкова, която  по думите на бившия вицепремиер Валери Симеонов е купила съмнително евтин имот през 2008-ма година.
 
Относно  това дали  шефът на антикорупционния фонд Пламен Георгиев, който също вече е разследван за недекларирано имущество и от вчера е в отпуск, трябва да си даде оставката, поискана му вече от БСП ,Цветанов заяви, че трябва да се изчака компетентните органи да се произнесат.
Всички пък, които били подали досега оставка заради Апартаментгейт, по думите на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ, просто били направили стъпка настрани, за да защитят формацията.