Гледай
на живо

Цветанов с недоказано имущество за близо половин милион лева

Проверката срещу него е била прекратена от шефа на КПКОНПИ

Цветанов с недоказано имущество за близо половин милион лева Скандалите около имотите и доходите на Цветан Цветанов и семейството му, вместо да затихват, отново ... thumbnail text

Скандалите около имотите и доходите на Цветан Цветанов и семейството му, вместо да затихват, отново набират скорост.

Това се дължи на поредното разследване на сайта Биволъ, според който старата Антикорупционна комисия, тогава с абревиатура КОНПИ (Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество), е прекратила проверка срещу Цветанов.

Случаят датира от времето, когато той беше още подсъдим по делото за присвояване на 50 000 лв. в полза на ексшефа на РЗБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Проверката е била стопирана, независимо от официално установеното несъответствие в имуществото на Цветанов в размер на 118 848,73 лв.

Сумата обаче се оказва под прага от 250 000 лв. към онази дата, в която се прилага мярката конфискация.

Според Биволъ разследващите са си затворили очите, занижавайки стойността на "недоказуемите" имущество и доходи на Цветанов и семейството му, и са направили модел на изчисление на основата на всички приходи и разходи във фамилията му и са ги съпоставили по години спрямо статистиката на НСИ за съответното по големина семейство и потребителската кошница.

На сайта е качена и изготвена от софийското регионално звено на КОНПИ докладна, подписана от Георги Апостолов и изпратена на тогавашния ръководител на КОНПИ и сегашен председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.