Гледай
на живо

Цветанов с остра критика към президента и БСП

От ГЕРБ обвиняват Радев, че е президент на опозицията

Цветанов с остра критика към президента и БСП Остра критика от страна на управляващите спрямо президента Румен Радев и опозицията в лицето на БСП ... thumbnail text
Остра критика от страна на управляващите спрямо президента Румен Радев и опозицията в лицето на БСП отправи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Минути след края на пресконференцията на социалистите и на срещата на държавния глава с превозвачите, които се готвят да организират протест в Брюксел на 10 -ти януари срещу т.нар. план "Макрон", от ГЕРБ побързаха да  отвърнат на удара.
 
В изказването си Цветанов определи действията на Румен Радев и БСП като такива, които противоречат на националния интерес.
 
Цветанов използва възможността да се обърне към БСП, за да припомни, че тази тема се обсъжда в Брюксел през последните две години. Време, в което по думите му всички български евродепутати са били впрегнали силите си, за да не позволят този пакет да не влезли в сила.
 
Заместник-председателят на ГЕРБ отправи и преки обвинения към президента Радев във връзка със спора за закупуването на изтребител за българската армия.
 
Цветанов беше категоричен, че страната ни ще  продължи да изпълнява ангажимента си към НАТО  за модернизация на армията ни, но ще го прави по прозрачен начин, защитаващ интересите на България