София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов ще пита Маринов бил ли е шофьор на Мето Илиенски

Към момента нямало доказателства за това твърдение

6 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Дали вътрешният министър Младен Маринов е бил шофьор на престъпния бос Мето Илиенски? Този въпрос Стажанта зададе на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Това, което беше направено като проверки и като коментари, нямаше нито един факт в подкрепа на това, което се тиражира в публичното пространство“, каза пред „ЕвроДикоФ“ на телевизия Евроком Цветанов. Той посочи, че не иска да влиза в ролята на разследващ, но това, което е успял да направи като министър на вътрешните работи е било да работи с професионалистите, назначени преди него. „След мен г-н Маринов получи по-високи професионални реализации като зам.-директор на Столична дирекция, като директор на СДВР и след прецизната проверка, която е осъществена при съгласувателните процедури, с указ на президента той е назначен на най-висшата професионална длъжност – главен секретар на МВР. Може би при тази съгласувателна процедура, ако е имало някаква възможност, президентът е можело да не подпише указ за неговото назначаване“, коментира Цветанов и подчерта, че трябва да имаме доверие в решението на президента, защото се предполага, че той е направил проверка преди да постави подписа си под указа за назначаването.

Цветанов призна, че не е питал Маринов за връзката му с Мето Илиенски, но обеща, че ще го пита.

По повод критиките на сдружение БОЕЦ, че Цветан Цветанов е избран в Европол, въпреки това, че заради действията и изказванията му като вътрешен министър Българя е платила стотици хиляди левове присъди за нарушаване правата на човека. „България е осъдена заради комплексните действия, които са предприети от българските институции – в това число и МВР. Недейте да го персонализирате“, заяви Цветанов.