София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов за оставката на Валери Симеонов

Управляващите ще изпълнят ангажиментите си към майките на деца с увреждания

5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не „счупва” конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява, заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред бТВ, а оставката му ще успокои обстановката и ще върне по-нормалната среда на работа.

"Не ме изненада оставката, защото в последните няколко дни, той казваше, че властта не е самоцел и би подал оставка. Фокусира се едно по-голямо внимание към коалицията и Валери Симеонов, този акт ще успокои обстановката", каза Цветанов.

Той е на мнение, че няма риск за голямата коалиция, защото Симеонов сам е взел решението за оставката си – без натиск от страна на ГЕРБ.

Цветанов коментира и протестите от последните дни. „Има една организация, която беше създадена за тези протести – желание на БСП, на президента Радев, на някои от извънпарламентарните партии това да е възможност да се търси оставка на правителството. Реваншът е на избори”, каза Цветанов, който посочи, че управляващите ще изпълнят ангажиментите си към майките на деца с увреждания.

Цветан Цветанов нападна и президента Радев, като определи изказванията му от последните дни като „безотговорно поведение на държавен глава, който се стреми да е обединител на нацията”.

"Този човек не може да дава морални оценки за политическото състояние в страната", заяви Цветанов.