София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦВЯТ, РИТЪМ И ЕМОЦИЯ ПРЕВЗЕХА РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Започна най-зрелищната част от карнавалната фиеста

9 годиниРазвлечение 3 Боряна Райчева

Около 12 са карнавалните съперници, които ще преминат по 700-метровия самбадром и ще демонстрират уменията си под съпровода на горещите латино ритми. Над 70 хиляди зрители ще имат възможност да се насладят на майсторски изпълнения и красиви изваяни тела.
За всички темпераментни наблюдатели на фиестата със сигурност емоцията от горещите парти ритми и изпълнения ще донесе много наслада, а за победителя в танцовата надпревара остава оценката и вниманието, равносилно на това към отбора спечелил световното първенство по футбол.
Изборът на победител е изключително труден. Оценката на танцьорите и школите е комплексна, за хореография, музика, танци и творчество. Школите фаворити са работили с месеци за своето представяне в двата карнавални дни и са изхарчили милиони.
Танцовото събитие е част от образа на Бразилия пред света. То представя страната като една секси, мултикултурна страна със страст за купони.