София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Д-р Инна Бончева е психиатърът, източил здравната каса

Тя е ходила на екскурзии и почивки на екзотични места

пропускане
4 годиниИнциденти 10 Боряна Райчева

Психиатърката д-р Инна Бончева е главното действащо лице в схемата за източване на пари от Националната здравноосигурителна каса в Пловдив. Бончева е действала с лични лекари от Пловдив, Първомай, Кричим, Карлово и др.

92 пациенти фигурират в списъка, уточнен засега от следствието, което продължава.

Хората, които са в него, не са болни от това тежко заболяване- нещо повече, не са минавали преглед през кабинета й, не я познават, а някои от тях изобщо са били в чужбина по времето, когато уж са се лекували.

Над 80 души вече са разпитани, в кабинета на лекарката е намерен и фалшив печат на здравната каса, разследването продължава.

Повечето пациенти са от малки населени места извън Пловдив. Лекарката се е срещала с лични лекари извън града и е предлагала да и изпращат пациенти, срещу които ще плаща по 7 лв за всеки на лекаря. Твърде вероятно е личните лекари, насочвали пациенти, да са нямали и най- малка представа за измамната схема.

От личния профил на д-р Бончева във Фейсбук става ясно, че тя е ходила на екскурзии и почивки на екзотични места.

Предстои съдът да реши мярката й за неотклонение.