Гледай
на живо
Vox Populi

Д-р Кацаров: Журналистите хванаха властта в лъжа

Обещаните 50 млн. лв. на медицинските сестри - безследно изчезнали

"Журналистите хванаха властта в лъжа по отношение на медицинските сестри.", коментира пред bTV  д-р Стойчо Кацаров от  Центъра за защита на правата в здравеопазването. Констатацията му идва по повод на репортажа на Мария Ванкова, в който тя посочва, че обещаните през април тази година от управляващите, и лично от премиера Борисов, до 50 млн. лева за заплати на медицинските сестри, само месец по-късно, с ново постановление на Министерски съвет, се редуцират над 8 пъти и стават до 6 милиона лева.
 
"Те излъгаха първо за сумата и след това, казвайки, че с тези пари могат да се увеличат заплатите на медицинските сестри. Всъщност министър Ананиев съвсем откровено каза в интервю, че това не е в правомощията му."
 
Медицинската сестра Димитрия Димитрова коментира също казуса, като обясни, че няма как да знае в крайна сметка отпуснати ли са тези 50 милиона лева, или не, резултатът обаче показвал, че към момента обещаната заплата от 950 лева, все още не била факт.
 
"Това за мен е една лъжа и то се вижда ясно. Обещаните пари къде са - има ли ги, няма ли ги- не знам, но до нас не са достигнали.", категорична беше Димитрова.