София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Данаил Кирилов снима дипломата си от СУ

Правосъдният министър качи снимки на дипломата си във Фейсбук

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Правосъдният министър Данаил Кирилов качи снимки на дипломата си по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски" в профила си в социалната мрежа Фейсбук. На снимките се вижда, че средният му успех е отличен 5.75, а от държавните изпити - много добър 4.67.

Кирилов стигна до това действие след като се появиха спекулации в социалните мрежи, които твърдяха, че е завършил курса на обучението си с тройка и е бил късан многократно на изпити.
Спекулациите бяха споделяни от бившия правосъден министър Христо Иванов, от лидера на ДСП Атанас Атанасов, юриста Александър Пелев и др.

Кирилов категорично отхвърли всички обвинения и призова яростните си критици да покажат своите дипломи.

"Никога не съм мислил, че УиК колегите ми Nikolai Gatzev и др. могат да достигнат такова ниво на подлост и упадък, да фалшифицират образованието ми по примитивен начин - не съм бил тройкаджия в ЮФ на СУ и никога не съм бил “късан” на изпит, камо ли да се явявам по 3 пъти на изпит." сподели правосъдният министър в профила си в социалната мрежа.