Гледай
на живо

ДАНИЕЛ МИТОВ: НЯМА ОПАСНОСТ ОТ БЕЖАНСКИТЕ ПОТОЦИ

ПРЕДСТОИ ДА ПОДПИШЕМ ДОГОВОР ЗА ДОБРОСЪСЕДСТВО С МАКЕДОНИЯ

ДАНИЕЛ МИТОВ: НЯМА ОПАСНОСТ ОТ БЕЖАНСКИТЕ ПОТОЦИ Външният министър на България – Даниел Митов, коментира в ефира на БТВ, че като суверенна държ... thumbnail text

Външният министър на България – Даниел Митов, коментира в ефира на БТВ, че като суверенна държава, България е длъжна да наблюдава и пази своите граници. Той подчерта, че страната ни не може да бъде разглеждана изолирано, защото имаме задължения едни към други в Европейския съюз.
По мнение на Митов, при добра координация на службите, можем да засечем хора, представляващи опасност за нас и нашите страни-партньори. Според него България е подготвена да се справи с един евентуален бежански поток, а опасността не е голяма, тъй като крайната цел за бежанците не е нашата страна.
Ръководителят на родната дипломация разкри, че парите от ЕС, които сме получавали за справяне с бежанците са недостатъчни.
Митов изрази задоволство, че по време на вчерашната среща с колегите от Македония и Албания в Скопие е постигнато обединение около декларацията, която той предложи за признаване на териториална цялост и суверенитет на страните от региона.
Той подчерта още, че е необходимо да развиваме отношенията си с Македония, а договорът за добросъседство трябва да се подпише в най-скоро време.