София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Даниела Димитрова заема мястото на Живко Мартинов от Добрич

На 21 юли от Прокуратурата поискаха снемане имунитета на Живко Мартинов

7 годиниПолитика 15 Боряна Райчева

Даниела Димитрова е депутатът, който ще замести напусналия Живко Мартинов от Добрич. Димитрова положи клетва и официално стана народен представител на ПП ГЕРБ.
Припомняме, че на 21 юли от Прокуратурата поискаха снемане имунитета на народния представител Живко Мартинов. Народният представител от ГЕРБ Живко Мартинов искал от местен търговец 4 тона суджук с еленско месо на стойност 45 хиляди лева. Суджукът той поискал лично за министър-председателя Бойко Борисов.
Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че в четири случая Живко Мартинов е поискал от въпросния търговец, който е собственик на магазин, на месопреработвателен цех и на други търговски дейности, да му бъде предаден по един тон суджук.
"Общо 4 000 килограма суджук, 60 килограма телешка пастърма и филе "Елена". Колкото и смехотворно да звучи това, въпросният суджук предоставян на четири пъти по един тон е на обща стойност 45 хиляди лева. Доколкото е видно от материалите по проверката е изготвен по специална рецепта, която включва и еленско месо и по думите на народния представител, е предназначен лично за министър-председателя", посочи Цацаров.