София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДАНС: Не е извършвана профилактика в БНР

Техническият директор на радиото е обвинен за престъпление по служба

пропускане
5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Не е установен технически проблем, който да е наложил спирането на сигнала на програма "Хоризонт" по БНР на 13 септември за времето от 6 до 11 часа, когато се излъчвала предаването на журналистката Силвия Великова, установи проверката на ДАНС. 
 
Разследващите са установили още, че не е извършвана никаква профилактика на студийния комплекс на програмата. Не е открит  проблем и при преноса на сигнал към апаратната и към „НУРТС България”.
 
Според държавното обвинение има данни, че техническият директор на  радиото е извършил престъпление по служба при спирането на излъчването на "Хоризонт". 
 
Резултатите от проверката сочеат, че Пламен Костов е уведомил генералния директор за сериозен технически проблем, който налагал профилактика на студиата на радиото. Това се случило  изцяло извън графика за такава профилактика. Костов обаче не е уточнил, че говори за спиране на програмата в цялата страна.