София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дар за живот

12-годишната Натали направи дарение за Майчин дом

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Едно обикновено българско семейство решава да направи необикновен подарък на други семейства, за да могат те да получат най-голямото щастие. Да станат родители на здрави деца.

Натали е на 12 години. Тя се ражда преждевременно в шестия месец и остава за лечение в клиниката по неонатология на Майчин дом в София. 

Лекарите полагат сериозни грижи за нея в продължение на месеци, така че след известно време Натали се прибира у дома здрава и готова да води нормален живот. Семейството решава да направи дарение на болницата, в която спасяват живота на детето им, за да имат повече бебета шанса, който е бил даден на тяхната дъщеря. 

Семейството дарява сериозната сума от 15 хиляди лева за закупуването на термолегло, което е една от най-важните стъпки за адаптиране на прждевременно родени деца след кувьоза. Медицинските специалисти споделят, че са изключително благодарни за подаръка. Въпреки че Клиниката за неонатология е сред най-модерно оборудваните в цяла България, нуждата от подобни легла е огромна.