София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Датски министър прегази жена

Министърът на миграцията е била на посещение в център за депортация

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Министърката на миграцията и интеграцията в Дания Ингер Штойберг бе спешно евакуирана от полицията от център за депортация, след като по време на визитата си в центъра напрежението в него рязко се покачи. Инцидентът е станал, след като министърът се обърнал към семейство мигранти с въпроса за условията в центъра, което не се харесало на останалите му обитатели, съобщава  датския „Локал“.

Хората са се били подготвили  за визитата на министъра, като дори направили пита с думите „Ние не сме престъпници“. Но Штойберг проявила интерес само към проблемите на едно семейство, като безредиците били подхранени и от слуха, че точно това семейство, ще получи убежище.

Напрежението започнало да расте, когато охраната на министърката решила да я изведе на улицата. До колата в този момент вече се били насъбрали около 40 души. Те се опитали да попречат на министърката да си тръгне. Една от жените-мигрантки се хвърлила върху капака на колата, но автомобилът продължил своето движение и буквално я прегазил.   По думите на охраната на министъра, жената „може малко да е пострадала“.