София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дават 7 месеца отсрочка за новите касови апарати

Борисов и Горанов се срещнаха с представители на бизнеса

5 годиниИкономика 1 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов се срещнаха с представители на бизнеса за проблемите с приложението на наредбата за касовите апарати в НАП. Срещата в Министерски съвет бе по настояване на браншовите организации на Българската стопанска камара, които са представени от председателя на камарата Радосвет Радев, финансовия директор Станислав Попдончев и адвокат Валентин Савов.

„Ще търсим решение с бизнеса за прилагане на наредбата. Реалното отчитане на оборотите трябва да бъде решено и процесите да бъдат изсветлени. Голяма част от оборотите се крият и това е целта на изменението на Наредба 18“, заяви Владислав Горанов.

От своя страна Радосвет Радев от БСК заяви, че е доволен от диалога и в следващите дни заедно с кабинета ще пишат финалния вариант на наредбата. 

Радев заяви, че времето ще се използва активно и от софтуерните специалисти за написване на новите програми.