София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ДБГ: Манолова е с ляво минало, но работи за хората

Според Димитър Делчев бившият омбудсман може да промени София

пропускане
4 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

"Мая Манолова е граждански кандидатс ляво минало, но през последните години тя показа, че може да работи за хората и да влияе на институциите в посока на това, те да се променят положително.", това заяви пред bTV предесдателят на партия "Движение България на гражданите" Димитър Делчев, от където също обявиха преди дни, че застават зад кандидатурата на Манолова за кмет на сторицата.
 
Делчев беше категоричен, че "Движение България на гражданите" е доказоно дясна формация, а причината да застанат зад бившия омбудсман била свързана с това, че те исакали промяна в управлението на София и варвали, че именно Манолова може да я донесе.
 
"Ние с БСП нямаме преесчни точки. БСП са наш идеологически опонент. Ние от "Движение България на гражданите бяхме партията, която първа подкрепи г-жа Манолова и днес ще й предложим една платформа за управление, която вклрючва политиките, интересуващи десните хора.", обясни Делчев.
 
Председателят на ДБГ заяви още, че се надява, че Манолова ще успее да работи едновременно и за левите, и за десните избиратели.
 
"Софийската политика не е лява или дясна. Както обичаме да казваме, лампите не светят само пред входовете на десните хора, котаго управлява десен кмет или обратно.", коментира още Дерчев.