София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДЕЦА С БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПОЛУЧИХА ПОДАРЪЦИ ЗА КОЛЕДА

БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ Е НА ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БЧК

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Деца страдащи от белодробни заболявания получиха своите коледни подаръци от доброволците от младежката организация на Българският червен кръст. Малките пациенти са настанени в Университетската детска клиника по белодробни болести „Света София“ в столицата.

Децата получиха пакети с подаръци, които бяха подготвени лично за всяко от тях и бяха съобразени с тяхната възраст и интереси. Освен личните подаръци доброволците дарих и игри, с които малките пациенти да играят заедно.
В клиниката са настанени за лечение деца с тежки белодробни заболявания. Малкият Мартин страда от туберколоза и се лекува вече шест месеца, обгрижван от екипа на проф. Петко Минчев.
Мартин първоначално е бил настанен в болницата заедно със своят брат близнак, но братчето му е успяло да оздравее по-бързо. Той е най-малкият пациент в клиниката.
Кампанията на доброволците се провежда в още няколко болници в страната и цели да достави на децата радост и внимание по време на най-светлите празници.