София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Децата, посрещнали „Вълците на Путин“, не знаели в какво участват

Получили от организаторите 100 лева

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Децата в народни носии, посрещнали т.нар. „Вълци на Путин“ пред църквата „Александър Невски“ в София, не са знаели в какво участват. За това съобщиха роднини на танцьорките и ръководителят на ансамбъла, в който те танцуват.

Ръководителят на танцовата група Кирил Амбарков също казва, че не е знаел в какво участва, а ако е знаел, е нямало да се съгласи. Организаторите дали на децата 100 лева, с които те се нахранили, а остатъка помежду си поделили.

Често ни канят на всякакви събития, събори, сватби. Моите танцьори изпълниха българския ритуал "Посрещане на гости с хляб и сол". Откъде да зная, че така ще се развият нещата. Децата бяха далече от мястото на сблъсъка на русофили и русофоби. Аз като ръководител на танцов състав зная, че децата не трябва да участват в каквито и да било политически прояви. Бях подведен от организаторите", разказва Амбарков.

Рокерите от клуба „Нощни вълци“, наричани още „Вълците на Путин“, минаха през България в рамките на мотопохода „Славянски свят“, който трябва да прекоси 12 европейски държави и да завърши в Нитра, Словакия.

Българското турне на „Вълците“ беше съпроводено с протести и се стигна до сблъсъци между противници и привърженици на турнето.