Гледай
на живо

Дежа Вю по сагата "Каменаров"

Делото срещу шефа на БНТ отново се отложи

Дежа Вю по сагата "Каменаров" Съдебната сага около шефа на БНТ Константин Каменаров продължава с пълна сила, като сякаш във всеки ... thumbnail text
Съдебната сага около шефа на БНТ Константин Каменаров продължава с пълна сила, като сякаш във всеки следващ епизод се подготвя същото с козметични изменения в сюжета. Делото срещу него отново беше отложено, този път  заради болест на третия член на състава -съдия Габриела Лазарова. 
 
Именно болест отложи и предишното заседание през февруари. Тогава директорът на обществената телевизия страдаше от инфекция на горните дихателни пътища, която обаче не му попречи ден по-късно да присъства на медийна конференция в Брюксел. Съдът наложи проверка на болничния лист, която показа, че всичко било изрядно.
 
Днес Каменаров не желаеше да коментира темата пред медиите- нито преди, нито след заседанието.
 
Интересен детайл по делото, изнесен от вестник "Сега", оказва е можел да направи така, че предишното заседание все пак да се проведе, въпреки болничният лист, тъй като е липсвал друг задължителен атрибут към него. От прокуратурата обаче отказаха да потвърдят дали тази информация вярна или не.
 
Новото гледане на процеса е насрочено за 25 март, понеделник от 13:00 часа.
 
Припомняме, че срещу Каменаров се води дело за шофиране в нетрезво състояние с 1,6 промила алкохол в кръвта. На първа инстанция той вече е осъден  условно на  годена и три месеца лишаване  от свобода. 
От изхода на делото на втора инстанция зависи дали той ще остане генерален директор на БНТ. 
 
Близо година шефът на медията не се явява в съдебна зала по различни поводи и така отлага произнасянето на присъдата. Заради отсъствието си той вече е и глобяван с 1000 лева за неуважение към съда. Днешното му явяване е едва второ откакто процесът е на въззивна инстанция.