Гледай
на живо

Делегатите на ООН в плен на „първото бебе на Нова Зеландия“

Премиерът на страната доведе на събранието 3-месечната си дъщеря

Делегатите на ООН в плен на „първото бебе на Нова Зеландия“ Да бъдеш едновременно добра майка и да вършиш съвестно служебните си задължения е напълно възможно, ... thumbnail text
Да бъдеш едновременно добра майка и да вършиш съвестно служебните си задължения е напълно възможно, това доказа на всички скептици Джасинда Ардърн. 38-годишната харизматична премиерка на Нова Зеландия събра симпатиите на всички ръководители на страни-членки на ООН по време на 73-тото общо събрание на организацията, след като се появи там заедно с тримесечната си дъщеричка Нив Те Ароха.
 
 
Новозанландската министър-председателка, превърнала се в най-младата правителствена ръководителка в света и втората такава, осмелила се да стане майка по време на заемания пост, роди едва през юни, но това не й попречи да се върне на работа само шест седмици след щастливото събитие. 
 
За малката  Нив грижи полага баща й -  40-годишният партньор на Ардърн- Кларк Гейфърд, който си стопира кариерата си на телевизионен водещ и си взе отпуск по бащинство.
 
Именно той държеше в ръцете си дъщеричката им, докато  Джасинда произнасяше речта си по време на общото събрание. Този кадър, уловен от журналистите, предизвика вълна от позитивни коментари в социалните мрежи. Кларк Гейфърд качи в Twitter и  снимка с баджа, предоставен от ООН на бебето, на който пише „първото бебе на Нова Зеландия”.