София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Делото на “братя Галеви” се отлага за септември

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година

5 годиниПравосъдие 6 Боряна Райчева

 

Делото за конфискация на имуществото на “братя Галеви” се отлага за 30-ти септември.

 

На днешното съдебно заседание беше поискано да не се дава ход на делото поради неспазване на срок от страна на вещите лица при изготвянето на допълнителни задачи към счетоводно-икономическата експертиза по делото. Ответника по делото и представител на фирмата "Макса Лимитид", Капка Гергинова, изказа своите възражения, според които вещите лица не са изпълнили една от задачите.    

 

Съдебният процес е заведен по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, а искът е на стойност 4 250 189 лева и влючва луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. Делото е насочено срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества.

 

Местонахождението на братята е в неизвестност от 2012 година, когато влезе в сила присъдата им  по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.