София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

„Демократична България“ и бизнесът „в опозиция“ заплашвали ГЕРБ

Слави Трифонов няма шанс на вота в София, твърди Антоанета Христова

4 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

„Демократична България“ и бизнесмените, „атакувани от Спецпрокуратурата“ представлявали най-голямата заплаха за ГЕРБ и Бойко Борисов. Това твърди политическият психолог Антоанета Христова.

Анализаторката призна, че и властта дава поводи на опозицията като със скандала НАПлийкс.

„Те са най-видимата опозиция, прави всичко да се обърне посоката на развитие, за предсрочни избори и алтернатива да се сменят управляващите. Независимо, че усилието им с много голяма вероятност да не се увенчае с успех“, твърди анализаторът в интервю за Фокус.

„Групата бизнесмени“ пък били „в доста трудна ситуация“. „Тази опозиция действаше по време на предизборната кампания, в резултат на доброто управление на кризата, което демонстрира министър-председателят“, казва Христова.

Трудно обаче се прогнозирал успехът за Слави Трифонов на местен и парламентарен вот. „Ако говорим за София, много малка е вероятността за успех, клони към нулата. Но в по-малки градове в провинцията нещата са различни“.

Местните избори щели да бъдат индикатор как се пренареждат пластовете. „Дали ГЕРБ успява да удържи, дали БСП успява да увеличи и дали Слави Тринофов ще се появи някъде и къде“, обобщи Антоанета Христова.