Гледай
на живо

Демонтираха Водната стена от пл. Гарибалди

Съоръжението предизвика доста коментари в социалните мрежи

Демонтираха Водната стена от пл. Гарибалди Демонтираха „Водната стена” от пл. „Гарибалди”. Работници изрязаха стената и... thumbnail text

Демонтираха „Водната стена” от пл. „Гарибалди”. Работници изрязаха стената и я натовариха на камион като преди това премахнаха и чешмата, която стоеше на гърба на инсталацията.

След нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова, която не одобри водната стена, се стигна до демонтаж. Пред журналисти Фандъкова обясни, че е твърде голяма за този малък площад и не се вписва в градската среда, както и че проектантът не е обяснил какъв е замисълът му. Кметът на София беше скептична и по отношение на това доколко тази стена е водна.

Решението на Фандъкова не беше прието от проектанта Иво Панталеев, който заплаши общината, че ще си потърси правата.

Все още не се знае какво ще е случи с разрязаното съоръжение. Първоначално имаше идея то да бъде подарено на Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), за да знаят бъдещите архитекти и проектанти, че носят отговорност за своите решения. Ден по-късно стана ясно, че това е закачка и съдбата на стената е неясна.

Съоръжението предизвика доста подигравателни коментари в социалните мрежи. „Водната стена” беше оприличена на надгробна плоча, гроб и на котешка тоалетна. Появиха се и редица хумористични колажи. Тя провокира граждани да организират и масово поднасяне на венци и цветя.