София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Денят на мързела – няколко съвета за добро мързелуване

Празникът възниква в Колумбия

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Днес в много страни по света, включително България, се чества Международният ден на мързела. Празникът на безделието възниква в Колумбия през 1985 година. Много бързо много държави възприемат тази идея. Основното в този ден е да не правите нищо, но разбира се само хора, които са безработни или почиват, могат да си позволят такъв лукс.
този ден мързеливите колумбийци по принцип не стават от дивана и не излизат, а други разтягат леглата си на улицата и демонстративно мързелуват.
Празникът вече е понат и в други страни. В Черна гора се провеждат състезания, в които победител е този, който лежи по-дълго. Можете да пиете, да ядете, да си говорите, основното е да се отпуснете и да не правите нищо. Всъщност това, което мнозина правят и на работното място. Въпреки че това се смята за недобра практика, мнозина учени твърдят, че е дори полезно.
Как да отпразнуваме Деня на мързела?
Не се напрягайте, отделяйте време само за това, което ви носи радост.
Оставете всички домакински дела за по-късно.
Не гответе. Просто поръчайте пица.
Отидете в СПА центъра или салона за красота (ако не ви мързи).
Цял ден не ставайте от леглото.
Не отговаряйте на имейли или телефонни обаждания.

10 август е чудесна причина да не планирате нищо. Най-добре е да организирате истински празник за мързел за себе си - напълно се отпуснете, забравете за суматохата, спете добре и се хранете добре.