София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Депутатите казаха НЕ на намаляването на заплатите им

Те не приеха и намаляване на отпуските им

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Депутатите от мнозинството в Народното събрание отхвърлиха предложението на БСП за намаляване на заплатите и отпуските на елита в страната.

Припомняме, депутатите от БСП предложиха заплатите на народните представители да бъдат намалени с близо 600 лева, защото сега заплатата на родните законодатели се увеличава автоматично с ръста на средната заплата в страната.

Депутатите, които не подкрепиха предложението, го определиха като популистко и като унижение за народните представители.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че по този начин се цели постигане на справедливост и равнопоставеност с гражданите.

"Вие не представлявате интересите на народа, в които интереси се клехте. Вие тук си пазите парите и благините, но рано или късно това ще стане. Аз съм гарант за това. Когато народът реши БСП да има мнозинство в този парламент, ние от "БСП за България" сме гарант, че това ще бъде първият акт на онова Народно събрание, в което ще имаме мнозинство", коментира Нинова.

От ГЕРБ предложиха народните представители да получават фиксирано месечно възнаграждение, умножено по коефициент на участие, който да се формира от брой гласувания в пленарната зала.