София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Дербита от Испания и Италия и битка за титла

В UFC в уикенд програмата на MAX Sport

5 годиниСпортни 19 Боряна Райчева

За пореден уикенд спортните канали на А1 ще излъчат директно най-интересните сблъсъци от топ първенствата на Испания и Италия.

Безспорната перла на XX кръг в испанската Ла Лига е сблъсъкът между Реал Мадрид и Севиля. Двата отбора са в директна битка за третото място, което делят с по 33 точки. По-рано през сезона андалусийци разбиха мадридчани с 3:0 като домакини и сега настоящият европейски клубен шампион ще търси реванш. Мачът ще можете да проследите в събота от 17:15 часа пряко по MAX Sport 2.

След дербито Реал Мадрид – Севиля, MAX Sport 2 ще излъчи пряко от 19:30 часа сблъсъкът между Уеска и втория във временното класиране състав на Атлетико Мадрид. Последният мач в съботната програма на Ла Лига е между съставите на Селта и Валенсия.

В неделя програмата по MAX Sport 2 започва в 13:00 часа с двубоя между Бетис и Жирона. От 17:15 часа Виляреал посреща Атлетик Билбао в сблъсък между два тима, заплашени от изпадане. От 19:30 часа Леванте посреща Валядолид, а кръгът в неделя се затваря с домакинството на лидера Барселона срещу скромния тим на Леганес.

XX кръг на италианската Серия А също ще предложи на феновете много емоции. Първият двубой по MAX Sport 3 е в събота с начален час 16:00 ч. и противопоставя съставите на Рома и Торино. От 19:00 часа Удинезе е домакин на Парма, а в 21:30 часа Интер играе на „Джузепе Меаца“ срещу Сасуоло.

В неделя феновете на италианския футбол ще се насладят на цели четири двубоя на живо. Началото на маратона е в 13:30 ч. със сблъсъка Фрозиноне срещу Аталанта. От 16:00 часа предстои интригуващият двубой между Фиорентина и Сампдория, а в 19:00 часа Каляри е домакин на Емполи. Късният неделен мач е дербито между два тима от Топ 4 на класирането – Наполи срещу Лацио.

В понеделник край на XX кръг на Серия А ще дадат Дженоа и Милан от 16:00 часа и Ювентус и Киево от 21:30 часа. Двубоите са пряко в ефира на MAX Sport 3.

Освен мачовете от Ла Лига и Серия А, спортните канали на А1 ще излъчат и двата сблъсъка от XVIII кръг на холандската Ередивизи на лидерите ПСВ Айндховен и Аякс. В неделя от 15:30 часа „Филипсите“ гостуват на Емен, а малко по-късно, от 17:45 часа, амстердамци посрещат Хееренвеен на стадион „Йохан Кройф“. Двата мача от Ередивизи ще бъдат излъчени пряко по MAX Sport 1.

Освен футболни страсти, уикенд програмата на спортните канали на А1 ще предложи изключително зрелище за феновете на бойните спортове. Шоуто UFC Fight Night от Бруклин гарантира страхотни емоции с централния си сблъсък между олимпийския шампион по борба Хенри Сехудо и Ти Джей Дилашоу. Битката между двамата шампиони ще е за пояса на Сехудо в категория „муха“, докато титлата на Дилашоу в категория „петел“ няма да бъде заложена. Шоуто ще се състои на 20 януари от 05:00 часа и ще се предава пряко по MAX Sport 2.