Гледай
на живо

Десетки на протест срещу президента

Поводът за недоволството е позицията на Радев за Венецуела

Десетки на протест срещу президента Десетки български граждани се събраха днес следобед пред сградата на президентството в София, за да ... thumbnail text
Десетки български граждани се събраха днес следобед пред сградата на президентството в София, за да поискат оставката на Румен Радев.
 
Поводът  за народното недоволство е позицията  на държавния глава  за Венецуела. Припомняме, че Радев индиректно застана на страната настоящия президент на латиноамериканската страна Николас Мадуро, призовавайки България да не заема страна в конфликта между Мадуро и опозиционера Хуан Гуайдо. Българският президент дори разкритикува родното правителство, което в унисон с повечето европейски страни застана зад Гуайдо, като заяви, че позицията ни е приписана.
 
Освен заради позицията му по отношение на Венецуела, протестиращите заявиха, са излезли на улицата да поискат президентската оставка и заради цялостната политика на Радев,която определиха като "проруска".
 
Недоволните бяха категорични, че зад протестите им не стоят политически партии и обясниха, че са се организирали сами в социалните мрежи.