Гледай
на живо

Десетки ранени при нападение на военен парад в Иран

Външният министър на страната обвини „американските господари“

Десетки ранени при нападение на военен парад в Иран Най-малко 24-ма души бяха убити, а над 50 ранени при нападение на военен парад в югозападния ирански... thumbnail text
Най-малко 24-ма души бяха убити, а над 50 ранени при нападение на военен парад в югозападния ирански град Ахваз, това съобщиха световните информационни агенции.
 
По данни на местните ирански медии въоръжените нападатели са  били облечени в униформи на Гвардейците на Ислямската революция и са се целели във военните и полицейски командири, присъствали на събитието.
 
Властите в страната съобщиха, че при атаката са били убити най-малко осем членове на елитните Гвардейци на революцията и ранени други  20. За момента никоя групировка не е поела отговорност за нападението.
Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф  обаче обвини за атаката страните в района и техните "американски господари".
 
Нападателите открили масиран огън по маршируващите Гвардейци, по зрителите и правителствените представители на близката трибуна. Според Зариф сред жертвите има  също деца и журналисти.