София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Десетки убити при стрелба в гимназия в САЩ (ОБНОВЕНА И ДОПЪЛНЕНА)

Стрелецът е задържан

6 годиниКрими 24 Боряна Райчева

Най-малко 17 души са убити при стрелба в гимназията „Марджъри Стоунмън Дъглас“ в Паркленд в американския щат Флорида.

Според полицията стрелецът е 19-годишният Николас Круз, изключен от училището заради проблеми с дисциплината. Той е стрелял с полуавтоматично оръжие. Круз е задържан на около километър и половина от мястото на стрелбата.

Стрелецът се появил в училището, като е имал противогаз и димни гранати. Той активирал противопожарната аларма и когато множество хора се събрали на едно място, открил огън.

12 души са убити в сградата на училището, двама – на двора, един – на улицата, а двама са починали от рани на път за болницата.

Ранени са 16 човека, които са настанени в болници. Някои от тях са в критично състояние. В болница е и самият Круз, но не бяха съобщени подробности за неговото състояние.

Президентът Тръмп обяви национален траур и нареди националните знамена на публичните сгради да бъдат свалени наполовина.

„Нацията скърби с тези, които загубиха своите любими хора“, се казва в официално изявление на Белия дом.