София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Деси Банова и Росен Плевнелиев – искрено и лично

Двойката разказа историята на тяхната връзка, за да няма спекулации

6 годиниЛюбопитно 34 Боряна Райчева

Новината за връзката между водещата на прогнозата за времето Деси Банова и президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев взриви публичното пространство. Те се превърнаха в най-обсъжданата двойка у нас. Специално за зрителите на "На кафе" обаче те решиха да разкажат историята на любовта си и общите планове за бъдещето.

Това, което аз усетих, е, че тя е сродната ми душа, ние сме сродни души. Деси е изключително добронамерена и подава ръка на всеки. Успяхме да се намерим като добри хора, които искат да правят добро. Това заяви бившият президент Плевнелиев.

Честно казано аз знаех, че тази ''бомба'' ще избухне, но всичко надмина очакванията ми, не бях готова за такъв медиен интерес. Опитвам се да гледам от веселата страна на това, че папараци ме преследват постоянно, заяви на свой ред синоптичката.

Росен Плевнелиев подчерта, че нито искат, нито могат да скрият любовта си. „Молим и за спокойствие. По-добре да кажем истината тук, отколкото някой друг да я напише и манипулира”, посочи той.

Заедно сме от малко повече от три месеца. От самото начало имахме честен подход към всички. Нашите близки и приятели, бившите ни партньори и децата ни разбраха. Давахме си сметка колко е важно да бъдем коректни. На никого нищо лошо не сме направили, свободни сме и имаме пълното право да се обичаме. Заедно генерираме още повече позитивна енергия”, каза още Плевнелиев. Тоя разказа, че са се запознали на 24 април, на награди, организирани от Деси Тенекеджиева.

Направи ми впечатление, че даваше на всеки автограф, снимка и разговор“, разкри подробности Банова около запознанството си с Росен Плевнелиев.

“На наградите беше първата ни искра. Имах реч и много хора искаха да се снимат с мен, но съумях да поговоря с Деси и майка й. Имаме общи планове за празниците, искам да я науча да кара ски”, заяви Плевнелиев.

Двамата признават, че това, което се случва с тях, е толкова силно, че ги е завладяло изцяло. Синоптичката сподели, че всеки ден благодари на Бог, че я е срещнал с Росен Плевнелиев. Тя винаги се е възхищавала на интелекта му и силата на характера му, защото е преминал през най-голямата трагедия в живота си – да загуби дете. Това не го е озлобило, а напротив – мотивира го да мисли за останалите и да прави добро.

„Господ изпраща такива тежки изпитания само на добрите хора. Това, през което той е преминал и след това е продължил напред, за мен е много голяма сила на характера”, признава Деси Банова.