София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Десислав Чуколов: НФСБ и ВМРО строшиха малката коалиция

Според зам.-председателя на Атака настоящият мандат трябва да бъде завършен

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

"НФСБ и ВМРО хванаха и строшиха в земята коалицията “Обединени патриоти” и то незаконно. Те отменят коалиционного споразумение.", това заяви пред "Нова телевизия" заместник-председателят на партия Атака Десислав Чуколов. Коментарът му идва, след като вчера стана ясно, че Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на малката коалиция.
 
"Не знаехме, че има такава среща, за това не сме присъствали на нея. Тук опира до това партия Атака да бъде отстранена от тази коалиция. Това се е готвело доста дълго време, обясни още  Чуколов.
 
Според Чуколов разривът при патриотите ще повлияе и цялото управление, тъй като ГЕРБ са сключили договора общо с патриотите, които сега са на път да се разпаднат.
 
Въпреки вътрешните сблъсъци в малката коалиция обаче, Чуколов беше категоричен, че от "Атака" са на мнение, че правителството трябва да изкара целия си мандат.