София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Десислава Иванчева: "В тефтечето има дописани не от мен цифри и е добавена страница"

Заради нашия случай повишиха Иван Гешев в заместник-главен прокурор

пропускане
5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

След петъчното заседание по делото срещу бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова се разбра, че едно от основните „доказателства“ на обвинението е на път да отпадне – прословутото тефтерче, където Иванчева уж записвала цифрите от събраните подкупи.

„Един от основните аргументи на обвинението, тефтерчето, е на път да отпадне като доказателство по делото. Доказа се с тройна експертиза, че в него не само са дописвани цифри, не с моята ръка, но има и добавена страница“, сподели екскметът на „Младост“.

Иванчева, която е с мярка на неотклонение „домашен арест“ и сега живее в наследствения си, както подчертава самата тя, апартамент в „Младост“, разкри и други знакови моменти от съдебното заседание в петък.

Най-главната от тях е издигането в йерархията на настоящия заместник-главен обвинител на България Иван Гешев.

„Този човек беше повишен заради нашия случай. От административен наблюдаващ го направиха заместник-главен прокурор. Разбрах, че в прокуратурата са давали и премии“, каза още Десислава Иванчева.

Тя определено е настроена на вълна „победа“, защото е сигурна, че процесът срещу нея и заместничката й е фабрикуван.

„Спокойна съм, че обвинението срещу нас започна да се разклаща. И ще докажем, че всичко това се върши с цел отстраняване, за да се реализират строежите, набеждаване и сплашване не само на мен, но и на всички непослушни“, убедена е Иванчева.

За творенето на доказателства - бившият кмет и зам.кмет на кв. "Младост" Десислава Иванчева и Биляна Петрова и още... Гости в студиото на „Честно казано с Люба Кулезич" тази вечер от 20 часа.

В предаването ще видите и:

1. Списъкът на Корнелия. Нестадандартен послепис на един сблъсък в БСП, след който Станишев изпадна от мотора. Ще изпадне ли от партията?
2. Общинският съветник от „Глас народен“ - Венци Мицов и писателят Христо Бойчев.
3. Как се краде бизнес със сиво счетоводство и прокурорско бездействие. Гостуват бизнесменът Георги Георгиев и PR експертът Десислава Танчева
4. Извън предразсъдъците на модния подиум в документалния филм „Вечна красота“ - Говорят стилистът Митко Дамов и режисьорът на лентата Делян Парушев.

„Честно казано с Люба Кулезич"– тази вечер от 20 часа вечерта по телевизия "Евроком"!