София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дете пострада сериозно в аквапарк в Несебър

9-годишното момиченце е настанено в болница с разкъсни рани

6 годиниИнциденти 9 Боряна Райчева

Деветгодишно момиче от Русия, дошло на лагер  у нас, е пострадало тежко в   късния следобед на 10-ти юли, след спускане по водна пързалка в аквапарк в Несебър. Детето незабавно е настанено в бургаска болница с разкъсвания и кръвоизлив в областта на гениталиите. От лечебното заведение информират, че състоянието на пострадалото момиче е сериозно, но няма опасност за живота му.
 
Все още не са изяснени точните причини, довели до инцидента. От управата на аквапарка твърдят, че детето, пострадало при спускането на една от най-дългите и високоскоростни пързалки, е получило всички необходими инструкции при качването си.
 
След направената проверка във връзка с инцидента, центърът за водни атракции е получил предписание за завишаване на изискванията за спускащите се по пързалката, като на нея ще могат да се качват само лица над 18 години. От аквапарка  заявиха, че не могат да си обяснят причините, довели до нараняването на детето, тъй като всички техни съоръжения минават задължителните годишни проверки. Оттам отрекоха и разпространената информация за друг подобен случай при тях с пострадало дете преди десет дни.
 
По случая  се води разследване и е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда.