София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДФЗ публикува списък с къщи за гости изградени по ПРСР

Списъкът съдържа 738 обекта - къщи за гости, хотели, стаи и комплекси

8 годиниИкономика 5 Боряна Райчева

Фонд "Земеделие“ публикува на интернет страницата си пълен списък с къщите за гости, съфинансирани с европейски пари по Програмата за селските райони. Така всеки може да провери дали даден обект се използва по предназначение и да подаде сигнал за нередност при нужда.

Списъкът съдържа 738 обекта - къщи за гости, хотели, стаи и комплекси, които са изградени с европейско финансиране по проекти от три мерки по програмата за селските райони. Информацията за тях е представена по населени места и има за цел да бъдат популяризирани обектите за селски туризъм. Публичността е нужна и заради съмненията, че не всички къщи за гости се използват по предназначение. В тях не отсяда никой и те не постигат основната цел, заради която са финансирани с европари, а именно - да оживяват селските райони, да развиват туризъм и да създават работни места. Затова и от Фонда съобщават, че при констатирани видими нередности и при съмнение за използване на изградените обекти не по предназначение, всеки може да изпрати сигнал на телефон 0700 106 16, както и на електронната поща на фонд "Земеделие".