София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Директорът на 119 СУ съжалява за политическата агитация

Все още няма подаден сигнал към избирателните комисии

пропускане
4 годиниИзбори 2019 10 Боряна Райчева

Директорът на столичното 119-то училище „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов, който е кандидат за общински съветник в София, е използвал електронния дневник за политическа агитация. Той е публикувал съобщение, в което информира родителите, че се кандидатира. Съобщението е пуснато в 9,30 ч. тази сутрин и вече е изтрито.

Според чл. 182. (1) от Изборния кодекс: Не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

В ОИК- София не е получаван сигнал за случая, заявиха от комисията. С уточнението, че компетентна за нарушения в онлайн пространството е Централната избирателна комисия. Говорителят на ЦИК Александър Андреев коментира , че сигналът за агитацията на Диян Стаматов трябва да бъде отнесен до ОИК-София, тъй като е-дневникът на конкретното училище не е общодостъпна публикация в онлайн пространството.

Диян Стаматов коментира, че това е грешка на опита и съжалява ако е нарушил закона.