Гледай
на живо

Директорът на 119 СУ съжалява за политическата агитация

Все още няма подаден сигнал към избирателните комисии

Директорът на 119 СУ съжалява за политическата агитация Директорът на столичното 119-то училище „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов, който е к... thumbnail text

Директорът на столичното 119-то училище „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов, който е кандидат за общински съветник в София, е използвал електронния дневник за политическа агитация. Той е публикувал съобщение, в което информира родителите, че се кандидатира. Съобщението е пуснато в 9,30 ч. тази сутрин и вече е изтрито.

Според чл. 182. (1) от Изборния кодекс: Не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

В ОИК- София не е получаван сигнал за случая, заявиха от комисията. С уточнението, че компетентна за нарушения в онлайн пространството е Централната избирателна комисия. Говорителят на ЦИК Александър Андреев коментира , че сигналът за агитацията на Диян Стаматов трябва да бъде отнесен до ОИК-София, тъй като е-дневникът на конкретното училище не е общодостъпна публикация в онлайн пространството.

Диян Стаматов коментира, че това е грешка на опита и съжалява ако е нарушил закона.