София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Димитър Байрактаров: Депутатите имат право да внасят нови предложения

Голяма част от тях обаче остават „пасивни“

8 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Димитър Байрактаров, депутат от Патриотичния фронт, коментира в предаването "Делници" по телевизия "Евроком" новия Закон за МВР и днешните предложения на ГЕРБ за отпадане на Агенция „Пожарна безопасност и защита на населението“, като заяви, че те имат право да правят такива промени.

 
Голяма част от депутатите и министрите са „пасивни“ и не си вършат работата за която са там. „Легитимност в Парламента има що се отнася до правилника“, в другите отношения според Байрактаров липсва прозрачност и адекватност на действията.
 
Миналогодишното поскъпване на парното е един „пладнешки обир посред бял ден“. Байрактаров смята, че това е било просто недопустимо при условията на живот на гражданите.
 
„Подрепихме един нов проект - деловодна система за въвеждане“. С тази система ще бъде много по-лесно да се подават жалби в малко населените места и след това да се следи за тяхното развитие. „Постигнахме и голям резултат в изчистването на административните дейности на МВР“, коментира още Байрактаров. Обслужването в районните управления се е подобрило, станало е по-бързо и ефективно. 
 
„Ще има и още нови предложения от наша страна, като например оградата, която вдигнахме на границата ни с Турция. В началото никой не ни взе насериозно, но в последствие предложението ни бе прието“, допълни още Байрактаров.