София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Димитър Байрактаров: Напускам Патриотите, защото нещата там са много гнили

Няма да стана съучастник в този сценарий, който ще завърши с ограбване на българската държава

7 годиниПолитика 163 Боряна Райчева

Напуснах Патриотичния фронт, както и НФСБ. Това заяви в студиото на предаване „Делници“ по телевизия „Евроком“ Димитър Байрактаров, депутат от 43-ото Народно събрание.

Моят морал ми говори, че нещата са много, много гнили. Напускането ми е по морални причини. За мен няма повече място в такава формация. Явно на книга изповядваме едни и съши ценности, но не и на практика. Това обединение е превърнато в част от статуквото, срещу което хората негодуват. Няма да стана съучастник в този сценарий, който ще завърши с ограбване на българската държава, коментира Байрактаров.

Това че двама трима човека на бутилка водка са решили да се обединят, не означава, че хората по места са се обединили с такъв ентусиазъм. Листите, които предстоят да бъдат представени, са изпълнени с изключително компрометирани хора и с хора, които са доказали, че нямат място в Народното събрание, заяви още депутатът.
Говорим за човек, който в 43-ото НС се е изказвал веднъж, и е бил гонен заради речта си. Представете си.
Байрактаров акцентира върху водача от Варна, който според него не е способен да води кампания поради здравословни причини. Но пък явно е послушен, коментира депутатът. 

На мен ми бяха казали, че съм предвиден на избираемо място след лидерите. Тези лидери не могат да си решат техните си проблеми и са буквално като детска градина.

Темата с увеличаването на пенсиите е реално възможна, но моята горчилка идва от там. Днес си направих труда да разгледам стенограмите по повод въпросните пенсии и се оказа, че голяма част от депутатите от Патриотите дори не са присъствали, допълни Байрактаров. 

Аз не знам с кой ще се коалират т.нар. Обединени патриоти, но знам, че единият лидер води тайни разговори с ГЕРБ, другият с БСП, а третият не могат да го намерят.

Фронтът в момента няма програма, разчитат на заучени думи.

Аз ще се боря, защото мисля, че трябва да уважа избора на 2,5 милиона българи за мажоритарна система. Аз ще изляза с името си и това, което съм направил. Ако те са били искрени, могат да ме подкрепят, за да продължим заедно тази битка. Вероятно моята принципност е причината да ме държат далече.

Убеден съм, че ще ми бъде наложено медийно ембарго, защото съм излязъл с лицето и сърцето си, коментира Байрактаров.