Гледай
на живо
Vox Populi

Димитър Николов: Цветанов контролираше партията, сега има свобода

Не наричаме резултатите от изборите пропукване, а успех

Не може да се нарече "пропукване" спечелването на най-голям брой общински съветници в столицата, не можем да наречем победата за кмет на София "пропукване". Ние не наричаме това пропукване, а успех, заяви новият-стар кмет на Бургас Димитър Николов, един от "отличниците" на местните избори. 

По думите му когато се получи отдалечаване от хората и когато човек стане не част от решението, а от самия проблем, тогава се случва разминаването. "В Русе имаше индикации за липсата на диалог в самата партия - със сериозен проблем в комуникацията с кмета и местната структура на партията. Правим си поуки, за да можем в къс период да компенсираме тези слабости". 

Йорданка Фандъкова не печели убедително в ромските квартали. Ако някой е свидетел на купуване и продаване на гласове, нека подаде сигнал, всичко друго е в сферата на набеждаването, коментира Николов.

Кметът на Бургас сподели, че промяна в ГЕРБ е необходима. Трябва да се даде повече свобода на местните структури. До този момент партията беше контролирана от Цветан Цветанов. Факт е, че тази свобода сега заработи. Името на Цветанов не е забранено, но партията има нов живот, нови цели, допълни още Николов.