София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Директорът на болницата в Пазарджик е освободен от поста си

Разпореждането идва след репортаж на Нова телевизия

4 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Директорът на държавната многопрофилната болница в Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен от поста си по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването тази сутрин.

Разпореждането идва след репортаж на Нова тв, в което се разказва как д-р Вълчев, както и председателите на двете комисии за ТЕЛК - лекари, подчинени на директора, са с издадени съмнителни удостоверения за инвалидност, на база на които получават инвалидна песния към заплатите си.

От ведомството съобщиха, че миналата седмица здравният министър е връчил писма за свикване на Общо събрание на здравното заведение, за да бъде извършена промяната.

До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист, казват още от министерството.

Ананиев е разпоредил и пълна проверка на ТЕЛК решенията, издадени от двете комисии в пазарджишката болница. Освен това от днес Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започва пълна проверка на държавното лечебно заведение в гр. Пазарджик.