София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джерард Бътлър: Обичам да съм в България

Актьорът сподели впечатленията си от нашата страна

6 годиниКултура 5 Боряна Райчева

Прекарвам повече време в София, отколкото където и да е другаде. И ми харесва. Вече съм на етап, в който разхождайки се, минавам покрай месарницата, „Стояне, здравей! Хей, Валерия, как си?” Да, колкото повече време прекарвам тук, толкова повече разбирам и се напасвам към атмосферата и енергията на това място. И е много приятен град за живеене, много „лесен”. Не е напрягащо, хората се разхождат, има много паркове, такива неща. Просто е... място, в което искаш да излезеш, да се разходиш или да покараш колело”, това каза в интервю за бТВ холивудският актьор Джерард Бътлър.

Той каза, че е станал запален велосипедист в София и всеки път, идвайки в нашата столица, открива нови места. „Например Военната академия – това там ми изглежда като Бевърли Хилс на София. А последния път бях в Рила планина, на Рилските езера, където винаги съм искал да отида и не само, че отидох, но и снимахме там”, разказа кинозвездата.

“Бяхме с хеликоптер, летяхме нагоре-надолу. Беше уникално. Аз трябваше да играя ловец на елени, снимахме на върха, който беше покрит със сняг и има красиво езеро”, каза още Бътлър.

Актьорът е посетил още Варна и Пловдив, като посочи, че е впечатлен от амфитеатъра в Пловдив и неговата история.

Джерард Бътлър сподели и впечатленията си от посещението му на футболен мач в София. „Атмосферата беше... Те са зверове… Но изглеждаше забавно за мен. И след това в края на мача собственикът ми каза „Ела долу да поздравиш отбора”, а това винаги е малко странно. Понякога трябва да поздравиш отбора след като са загубили мача и не им е до това. Но тези момчета бяха победили и когато влязох при тях те започнаха да скачат и пеят и аз бях в средата и виках „Само Левски, само Левски”. Седмица след това, където и да ходех, след себе си чувах „Само Левски”. Какви са точните думи „Само Левски”?”, разказа холивудската звезда.

Според него българите са много учтиви и мили. “Други хора в други държави искат да се снимат с мен, снимаме се и казват „Благодаря, чао”. Тук е толкова приятно, дори мъже, които никога не бих си помислил, че ще кажат нещо такова /като здравеняци, които са му поискали автограф/, ще ми направят комплимент или ще ми пожелаят късмет. В Америка няма такова нещо. Там просто е автоматично – виждат те, снимат се с теб и това е. Все едно „Хей, ти, снимка?”, както понякога правят и ти реагираш „Уоу, чакай малко”. Тук има вълнение, дори и понякога да е малко в повече. Винаги е искрено и хората ти желаят всичко най-добро”, сподели Бътлър и заключи: „Обичам да съм в България”.